Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fény gyógyító ereje
  2023-11-21 20:15:46, kedd
 
 







A FÉNY GYÓGYÍTÓ EREJE

2023. 11. 20.


A fény mindig is a remény, a tudás és a melegség szimbóluma volt. Metaforikus jelentőségén túl szükségünk van rá a látáshoz, a D-vitamin szintéziséhez, segíthet, hogy a téli depresszív hangulat ne uralkodjon el rajtunk, valamint figyelemre méltó a fizikai gyógyulás és a mentális jóllét területén való hasznosítása is. Cikkünkben igyekszünk bemutatni a fényterápia lenyűgöző világát, és rávilágítunk arra, hogyan forradalmasítja a modern orvoslást és javítja általános egészségünket.

Már az ókori görög, óegyiptomi és arab civilizációkban is felismerték a fény felbecsülhetetlen érékét. A helioterápia volt az első természetes fényterápia, amely a napfény segítségével történő gyógyítást jelentette.


Niels Ryberg Finsen (forrás:Wikipédia)





A huszadik században már az orvoslásban általánosan elfogadott módszerré vált a fényterápia olyan betegségek kezelésénél, mint a sebek (égési sérülések, lábszárfekély, felfekvés), tüdőbaj, gümőkór, angolkór, asztma, szív- és érrendszeri panaszok, sárgaság vagy reumatológiai problémák.

A kezelések során különböző hullámhosszú fényt használnak a gyógyulás elősegítésére, sikeressége a fény és az emberi test kölcsönhatásában rejlik, elsősorban a bőrön és a szemen keresztül képes mélyen kifejteni a hatását.

A mai kor embere sok időt tölt zárt térben, melynek negatív hatásait már tudományosan is igazolták: tény, hogy számos betegség és mentális probléma a fényhiányra vezethető vissza.







A természetes napfény döntő szerepet játszik testünk belső órájának beállításában, befolyásolja alvási-ébrenléti szokásainkat, hangulatunkat és általános egészségi állapotunkat. A cirkadiánritmus-zavarban vagy a szezonális affektív zavarban (depresszió, mely az évszakok váltakozása során alakul ki) szenvedő egyéneknél a fényterápia enyhíti a tüneteket.

A fényterápiát széles körben alkalmazzák a bőr egészségének javítására is. Az alacsony szintű lézerterápia és a vörös fényterápia például serkenti a kollagén-termelést, javítja a bőr textúráját és csökkenti a ráncok megjelenését. A kékfény-terápia hatékony a pattanások kezelésében, mivel az azokat okozó baktériumokat célozza meg.

A fájdalomkezelés és a sebgyógyulás területén is kiválóan alkalmazható a fény. A közeli infravörös fény képes fokozni a keringést, csökkenteni a gyulladást és felgyorsítani a szövetek helyreállítását. Így krónikus fájdalmak, sportsérülések kezelésében és műtét utáni gyógyulásban is pozitív hatás figyelhető meg.

Ezenkívül a fényterápia ígéretesnek bizonyult olyan állapotok kezelésében, mint a diabéteszes fekélyek és felfekvések, amelyek gyógyítása különösen nehéz.

A mentális egészség területén a korábban említett szezonális affektív zavar kezelése mellett, a kutatások azt bizonyítják, hogy a fényes fehér fényt kibocsátó világítás enyhíti más hangulati rendellenességek, például a bipoláris zavar és a nem szezonális depresszió tüneteit.


Fényterápia az otthonunkban


Sólámpa: Sótömbből készült lámpa, általában rózsaszín vagy narancssárga színű, ezáltal meleg és lágy fénnyel világít. Sokan tulajdonítanak neki légtisztító tulajdonságokat, ám ez tudományosan nem bizonyított. Meleg fénye azonban nyugtató hatású, így lazításhoz, hangulatjavításra és az alvásra hangolódásnál is bátran használhatjuk.

Infralámpa: Infravörös sugárzást bocsát ki, valamint hőt termel, amely behatol a test szöveteibe, serkenti a vérkeringést és enyhíti az izomfájdalmakat, felgyorsítja a regenerációt. Jellemzően arc- és homloküreg-gyulladás kiegészítő terápiájaként javasolt a használata.

Polarizált fény: Olyan fényfajta, amelyben az elektromágneses hullámok elsősorban egy irányba rezegnek. A technológia támogatói szerint a polarizált fény gyorsíthatja a szövetek regenerációját, erősítheti az immunfolyamatokat, illetve a testben lévő gyulladásokat is csökkentheti.


Link








A Fény Gyógyító Ereje

Link



Gyógyító Fény - Színek hatása

Link



Isteni fény gyógyító ereje

Link










 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: kölcsönhatásában, rendellenességek, cirkadiánritmus, elektromágneses, tulajdonságokat, fájdalomkezelés, civilizációkban, helyreállítását, forradalmasítja, izomfájdalmakat, tulajdonítanak, regenerációját, sportsérülések, terápiájaként, szintéziséhez, lábszárfekély, használhatjuk, hangolódásnál, egészségünket, elősegítésére, reumatológiai, felgyorsítani, gyulladásokat, beállításában, hangulatunkat, baktériumokat, vérkeringést, hullámhosszú, megjelenését, alkalmazható, fényterápiát, sebgyógyulás, rávilágítunk, regenerációt, felgyorsítja, egészségének, fény mindig, melegség szimbóluma, téli depresszív, fizikai gyógyulás, mentális jóllét, fényterápia lenyűgöző, modern orvoslást, ókori görög, fény felbecsülhetetlen, helioterápia volt, első természetes, napfény segítségével, huszadik században, orvoslásban általánosan, fényterápia olyan, kezelések során, FÉNY GYÓGYÍTÓ EREJE, Niels Ryberg Finsen, Fény Gyógyító Ereje, Gyógyító Fény,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Jó éjszakát  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png telefon  Akarat  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zilahy Lajos gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy bizonyos határt  Nagyon különös  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 21  Albert Einstein gondolata  Minden harmadik...  Rátalálsz  Png lepke  Mi lenne ha  Tavaszi kép  Png virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 20  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png ház  Egy hatékony szolga  Fekete-erdő desszert  Png nő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A másik dolog,  Nem méltó hozzád  Nevem  Kellemes délutánt kívánok  Nem tudhatod  A jó emberek mindig szépek mar...  Png cica  Png ház  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fény mindig, melegség szimbóluma, téli depresszív, fizikai gyógyulás, mentális jóllét, fényterápia lenyűgöző, modern orvoslást, ókori görög, fény felbecsülhetetlen, helioterápia volt, első természetes, napfény segítségével, huszadik században, orvoslásban általánosan, fényterápia olyan, kezelések során, gyógyulás elősegítésére, emberi test, szemen keresztül, fényhiányra vezethető, természetes napfény, szezonális affektív, évszakok váltakozása, fényterápia enyhíti, fényterápiát széles, alacsony szintű, vörös fényterápia, ráncok megjelenését, kékfény-terápia hatékony, pattanások kezelésében, azokat okozó, sebgyógyulás területén, közeli infravörös, szövetek helyreállítását, fényterápia ígéretesnek, diabéteszes fekélyek, mentális egészség, korábban említett, fényes fehér, bipoláris zavar, alvásra hangolódásnál, test szöveteibe, elektromágneses hullámok, irányba rezegnek, technológia támogatói, polarizált fény, szövetek regenerációját, testben lévő, kölcsönhatásában, rendellenességek, cirkadiánritmus, elektromágneses, tulajdonságokat, fájdalomkezelés, civilizációkban, helyreállítását, forradalmasítja, izomfájdalmakat, tulajdonítanak, regenerációját, sportsérülések, terápiájaként, szintéziséhez, lábszárfekély, használhatjuk, hangolódásnál, egészségünket, elősegítésére, reumatológiai, felgyorsítani, gyulladásokat, beállításában, hangulatunkat, baktériumokat, vérkeringést, hullámhosszú, megjelenését, alkalmazható, fényterápiát, sebgyógyulás, rávilágítunk, regenerációt, felgyorsítja, egészségének, helioterápia, szokásainkat, befolyásolja, narancssárga, tudományosan, segítségével, állapotunkat, hasznosítása, lézerterápia, gyógyulásban, otthonunkban, jelentőségén, gyorsíthatja, csökkentheti, bizonyított, fényhiányra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2024
  • e Hét: 21843
  • e Hónap: 61664
  • e Év: 239539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.